تجربه مشتری (CX) چیست؟ (و چرا اینقدر مهم است)

مقدمه

به آخرین باری فکر کنید که به عنوان یک مشتری، یک تجربه واقعا عالی داشته اید . راه هایی را که این تجربه در شما ایجاد کرد را به خاطر بسپارید.  حالا همین کار را برای آخرین باری که تجربه ضعیفی به عنوان مشتری داشتید انجام دهید.
تجربه مثبت مشتری برای موفقیت کسب و کار شما بسیار مهم است زیرا مشتری خوشحال کسی است که احتمالاً به مشتری وفاداری تبدیل می شود که می تواند به شما در افزایش درآمد کمک کند. بهترین بازاریابی که میتوانید داشته باشید، مشتری است که کسب‌وکار شما را برای شما تبلیغ کند.  کسی که به شرکت شما وفادار است، تجارت شما را از طریق بازاریابی دهان به دهان تبلیغ می‌کند و از برند و محصول یا خدمات شما حمایت می‌کند.
اگر تجربه مشتری شما مطابق استاندارد نیست ما به شما یاد میدهیم که از کجا شروع کنید و چگونه ان را بهبود ببخشید.

تجربه مشتری چیست؟

تجربه مشتری دیدگاه کلی است که مشتریان شما در هنگام خرید از مجموعه و برند شما دارند . تجربه مشتری نتیجه هر تعاملی است که مشتری با برند شما دارد، از دیدن یک تبلیغ از کسب وکا ر شما گرفته تا ارتباط با دفتر پشتبانی شرکت ، وبگردی و دریافت محصول یا خدماتی که از شما تهیه کرده است. هر عمل و عکس العملی که شما نسبت به مشتریان خود دارید بر دیدگاه و تصمیم گیری آن ها برای مراجعه ی مجدد به شما تاثیر مستقیم دارد، بنابراین ایجاد یک تجربه مثبت برای مشتریانتان درصد موفقیت کسب و کار شمارا افزایش میدهد.

اهمیت تجربه مشتری

ایجاد یک تجربه عالی مشتری برای رشد و پایداری کسب و کارتان از اهمیت بالایی برخودار است.
تجربه مثبت مشتری ، وفاداری را افزایش می دهد، به حفظ مشتریان کمک می کند و باعث حمایت از برند شما میشود.
مشتریان گزینه های زیادی برای انتخاب و هم چنین منابع لازم برای بدست آوردن اطلاعات از انواع برند ها را در اختیار دارند.
به همین دلیل است که ارائه یک تجربه عالی و ایجاد حس خوب برای  تمایل مشتریان به ادامه خرید یا همکاری با شما بسیار مهم است

از مزایای تجربه مشتری cx میتوان به موارد زیر اشاره کرد :

افزایش وفاداری مشتری
افزایش رضایت مشتری
بازاریابی دهان به دهان

برای دانستن آن که چگونه یک برنامه بازاریابی فوق العاده میتوانید تدوین کنید کلیک کنید

تجربه مشتری چگونه ارزیابی میشود ؟

1- نتایج نظرسنجی مشتریان را تجزیه و تحلیل کنید(شاخص تحلیل نظر سنجی NPS )
تجزیه و تحلیل منظم نظرسنجی مشتریان در طول سفر مشتری بینش دقیقی از تجربه مشتری با برند، محصول و خدمات شما ارائه میدهد.
یک راه عالی برای ارزیابی  تجربه مشتری، Net Promoter Score®  یا NPS است. NPS نشان می دهد که مشتریانتان بر اساس تجربیاتی که در مجموعه شما کسب کرده اند چقدر احتمال دارد که شما را به دوستان، خانواده و همکاران خود معرفی کنند و مشتریان برای پاسخ به این سوال از 0 تا 100 یک عدد را به شما اختصاص میدهند.
برای ارزیابی  NPS، نیاز است که همه اطلاعات را از بخش های مختلف مجموعه  جمع آوری کنید . از آنجایی که تیم‌های متعدد از مجموعه شما بر تجربه کلی مشتری شما تأثیر می‌گذارند، به  اطلاعت واضحی از عملکرد مجموعه نیاز دارید . به عنوان مثال،  میتوان NPS هار از بخش های پشتیبانی خدمات ، فروش،معرفی محصولات، پشتیبانی شرکت در وبینار های آنلاین یا همایش های آفلاین و … بدست آورد.
آنالیزها  NPS از بخش های مختلف سفر مشتری به شما می گوید که چه چیزی را باید در کسب و کارتان  بهبود ببخشید و همچنین مشخص میکند که شما در کجا عالی عمل میکنید و به مشتری تجربه خوبی ارائه می دهید

2- دلایل ریزش مشتری خود را شناسایی کنید.( شاخص رضایت مشتری CSAT )
ریزش مشتریان اتفاق اجتناب ناپذیری است که در تجارت اتفاق می افتد. اما این مهم است که وقتی این اتفاق می افتد از این اتفاق ناگوار درس بگیریم و از تکرار مجدد آن جلوگیری کنیم.
حتما دلایل ریزش مشتریان خود را به صورت منظم تجزیه و تحلیل کنید تا بتوانید معین کنید که نرخ ریزش مشتریان شما درحال افزایش است یا کاهش.

از علل های ریزش مشتریان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. عدم تعامل با مشتری
  2. عدم تناسب محصول با بازار هدف
  3. بروز اشکلات در محصولات
  4. تجربه کاربری دشوار
  5. نداشتن پشتیبانی دقیق و فعال میاورد.

3- از مشتریان خود بخواهید ویژگی یا محصول جدید درخواست کنند. ( شاخص تلاش مشتری SES)

یک انجمن برای مشتریان خود ایجاد کنید تا محصولات یا ویژگی های جدید از شما درخواست کنند تا پیشنهاداتی که شما برای حل مشکلات آنها دارید هر روز مفید و مفیدتر شود.
این انجمن ها میتواند از طریق نظرسنجی ایمیل، رسانه های اجتماعی و … تشکیل و به اشتراک گذاشته شود که به مشتریان این فرصت را می دهد که به طور فعال پیشنهادات خود را ارائه دهند. این بدان معنا نیست که باید همه پیشنهاداتی را که دریافت می‌کنید اجرا کنید، اما اگر روندهای تکراری ظاهر می‌شوند، ممکن است ارزش وقت گذاشتن را داشته باشند.

4- تجزیه و تحلیل روند بررسی تیکت های مشتریان توسط پشتیبانی. ( شاخص مدت زمان حل مشکل ttr )

شما باید تیکت های مشتریان را بررسی و تجزیه و تحلیل کنید تا مشخص شود که آیا  که نمایندگان پشتیبانی شما روزانه برای حل آن ها تلاش میکنند یا نه. اگر مشکلات تکراری در بین تیکت ها وجود داشت ، برای مشتریان خود در وبسایت یا هر پلتفرم دیگری که در آن فعالیت میکنید بخش مشکلات رایج مشتریان را قرار دهید. با این کار هم  تعداد کل تیکت های دریافتی را کاهش میدهید و هم مشتری تجربه ساده و لذت بخشی را برای حل مشکلاتش بدست میاورد.

 

چگونه یک تجربه عالی برای مشتری خلق کنیم ؟

برای خلق یک تجربه عالی برای مشتریان باید مسیری برای سفر مشتری ایجاد کنید، ارتباط مثبتی با مشتریان بر قرار کنید، از آن ها باز خورد بخواهید و بر آن اساس عمل  کنید، محتوای مفید تولید کنید و در نهایت یک جامعه هدف بسازید.
مهمترین بخش ایجاد یک تجربه عالی برای مشتری، درک کل مسیری است که مشتری طی می کند. شما باید در مورد مسیر سفر مشتری خود فکر کنید (اگر ندارید، یکی ایجاد کنید). این قضیه  به شما کمک می کند تا هر ارتباطی که با مشتریان خود دارید را بررسی کنید. از آنجا، می‌توانید بر این تمرکز کنید که چگونه هر یک از آن ارتباطات را به یک تجربه مثبت برای مشتری تبدیل کنید.
به عنوان مثال، اگر مشتری می خواهد محصولی مرجوع کند، این کار را برای او آسان کنید. یک تجربه عالی برای مشتری در طول این ارتباط این است که مانند Stitch Fix یک برچسب یا بسته حمل و نقل برگشتی برای مشتری خود همراه با محصول مورد نظرش ارسال کنید. Stitch Fix، یک مجموعه فروش پوشاک است که لباس هایی را برای مشتریان ارسال می کند تا آن ها خریداری کنند. اگر لباس ها برای مشتریان مورد پسند واقع نشود آن هارا پس میدهند. این یک عمل بسیار ساده است ، به شما یک بسته برگشتی داده می شود که برچسب آن هم قبلاً چاپ شده است. تنها کاری که باید انجام دهید این است که لباس ها را در آن قرار دهید و به اداره پست تحویل دهید. این یک تجربه مشتری عالی است زیرا کار بازگرداندن محصول را ساده می کند.
زمانی که یک تجربه خوب برای مشتری خود ایجاد میکنید، باید موفقیت خود را ارزیابی کنید. هرچه بیشتر با مخاطبان خود در ارتباط باشید، ایجاد یک تجربه عالی برای مشتری، برای شما آسان تر خواهد بود.

مدیریت آنلاین تجربه مشتری

تجربه آنلاین مشتری به تجربه ای اشاره دارد که کسب و کار شما به صورت آنلاین یا از طریق یک  وبسایت  و اپلیکیشن به مشتریان خدمت رسانی میکند. همانطور که روز به روز شرکت ها، کسب و کارهایشان را در مسیر آنلاین شدن سوق میدهند، ایجاد روابط از طریق کانال های دیجیتال اهمیت زیادی  پیدا می کنند.
شرکت هایی که حضور فیزیکی ندارند، برای ایجاد وفاداری مشتریان به برندشان باید در مشخص کردن مسیر مشتری تجدید نظر کنند
اگر شرکت شما بر پایه SaaS است باید نکاتی را برای ایجاد مسیر تجربه مشتری در نظر بگیرید که چند مورد را در ادامه مورد بررسی قرار میدهیم.

تجربه موبایل

اگر کسب و کار آنلاین دارید، از طریق تمام دستگاه های هوشمند در دسترس هستید، به این معنی است که مشتریان می توانند شرکت شما را در هر جایی که سرویس تلفن همراه یا وای فای وجود دارد، پیدا کنند. تجربه این مشتریان باید تقریباً مشابه کسانی باشد به صورت فیزیکی خرید میکنند.

این بدان معناست که وبسایت یا اپلیکیشن باید یک برنامه کامل و جامع، واکنشگرا و کاربرپسند باشد. هیچ چیزی نا امید کننده تر از این نیست که شرکتی یک وبسایت فوق العاده روی دکستاپ دارد، اما در تلفن همراه در بدترین حالت ممکن به نمایش گذاشته میشود.

علاوه بر مطالبی که بیان شد اپلیکیشن یا سایت شما در نسخه مبایل باید به همان اندازه کارامد باشد که در نسخه دسکتاپ کارامد است.

قابلیت استفاده

مهم نیست محصولات یا خدمات شما چقدر خوب و حرفه ای باشد این مهم است که مشتریان شما بتوانند در فضای انلاین آن را به راحتی جست و جو و پیدا کنند. وبسایت ها باید بسیار کاربر پسند باشند و برای مشتریان خود به طور واضح مشخص کند برای رسیدن به هدف، خدمت و یا محصول خود دقیقا چه اقداماتی را باید انجام دهند.

بنابراین تیم شما میتواند برای پلتفرم فروش آنلاین شما یک برنامه ارزیابی تدوین کند تا ببینند رسیدن محصول یا خدمات به دست مشتریان شما چقدر آسان است و اطمینان حاصل شود که مشتری به هدف خود خواهد رسید.

ورود کاربر

برخی از شرکت ها باید به مشتریان خود نحوه استفاده از پلتفرم آنلاین خود را اموزش دهند. همه از فناوری ای که ما خلق کردیم آگاهی ندارند و بسیاری از کسب و کارهای Saas به کاربرانی که با محصولات یا خدمات آن ها آشنایی ندارند، آموزش میدهند.

Onboarding فرآیندی است که به مشتریان جدید آموزش می دهد چگونه از محصول یا خدمات شما استفاده کنند. پشتیبانان مجموعه شما با کاربران ارتباط میگیرند و به آن ها اموزش میدهند و در اخر اطمینان حاصل میکنند که کاربر آشنایی کامل با پلتفرم آنلاین شما پیدا کرده استو مشتری از یک دوره زمان بر برای یادگیری عبور میکند و فورا میتواند از خدمات شما ارزش کسب کند.

چه یک شرکت SaaS باشید یا نباشید، بهبود تجربه مشتری ممکن است دشوار باشد. این به این دلیل است که شما باید تغییراتی را در چندین بخش ایجاد کنید و اطمینان حاصل کنید که همه تغییرات به درستی انجام شد هاست. اینجا جایی است که نرم افزار می تواند فرآیند را برای تیم شما ساده کند.
ابزارهای زیادی وجود دارد که می تواند تجربه مشتری را بررسی و تحلیل کند. بیایید چند گزینه را بررسی کنیم.

نتیجه گیری

مفهوم تجربه مشتری Customer Experience مفهومی است که گاهی اوقات با پشتیبانی اشتباه گرفته می‌شود در صورتی که خدمات مشتری تنها بخشی از CX تجربه مشتری است. ما در این مقاله به مباحثی مانند تعریف تجربه مشتری، اهمیت آن و استراتژی تجربه مشتری برای بهبود کیفیت تجربه مشتری پرداختیم. اگر هم هنوز نرم افزار مدیریت ارتباط با مشتری را امتحان نکرده اید، با کلیک روی لینک زیر بهبود تجربه مشتری و افزایش رضایت مشتری را تجربه کنید.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *