طرح کلی برای نوشتن یک برنامه بازاریابی فوق العاده
راهنمای مطالعه
-برنامه بازاریابی چگونه عمل میکند؟
1- خلاصه کسب و کار
2- Business Initiatives (ابتکارات تجاری)
3- تجزیه و تحلیل مشتری
4- تجزیه تحلیل رقبا
5- تجزیه تحلیل SWOT
6- استراتژی بازاریابی
7- بودجه
8- کانال های بازاریابی
9- پیش بینی های مالی
سخن پایانی
برنامه بازاریابی چگونه عمل میکند
یک برنامه بازاریابی به شما کمک می کند تا بازاریابی خود را در مسیر درستی قرار دهید و اهداف تجاری شرکت خود را به واقعیت تبدیل کنید. برنامه بازاریابی شرکت خود را یک برنامه سطح بالا در نظر بگیرید که در جهت اهداف و رشد تیم شما عمل میکند . بدون برنامه بازاریابی، همه چیز ممکن است به هم بریزد و تقریباً غیرممکن است که پروژ های شما به سلامت به پایان برسند. برای آن که برنامه شما به آسانی تدوین شود ، فهرستی از کارهای مهمی که باید انجام بدهید را تهیه کنید و چند الگوی مختلف از یک برنامه بازاریابی را تهیه کنید و از آن ها کمک بگیرید. در ابتدا به نحوه نوشتن یک برنامه بازاریابی میپردازیم و سپس نگاهی به یک برنامه بازاریابی سطح بالا می اندازیم.
در این مقاله قصد داریم طرح کلی یک برنامه بازاریابی را مورد بررسی قرار بدهیم.
یک طرح بازاریابی باید آنقدر دقیق باشد تا بتواند کسب و کار شما را به شکل جذابی برای مردم منعکس کند و محصولات یا خدمات خود را به مشتریان (B2C) و (B2B) و سایر مشتریان به فروش رسانید. در ادامه نکات موثری که در یک برنامه بازاریابی که باید مورد استفاده قرار بگیرد را بیان و مورد بررسی قرار میدهیم.
1- خلاصه کسب و کار
در یک برنامه بازاریابی، شرح کسب و کار شما دقیقا باید همان چیزی باشد که در عین حال وجود دارد.
این موضوع شامل موارد زیر میباشد :
نام شرکت
معرفی کوتاهی از مجموعه
توضیح کوتاهی از جایی که در آن مستقر هستید
بیانیه ماموریت و چشم انداز مجموعه
2- Business Initiatives (ابتکارات تجاری)
Business Initiatives (ابتکارات تجاری) یک برنامه بازاریابی به شما کمک می کند تا اهداف مجموعه خود را به خوبی مشخص کنید . دقت کنید که طرح های بزرگ یا تصویر بزرگی که از شرکت خود در یک برنامه تجاری می بینید را درج نکنید. این بخش از برنامه بازاریابی شما باید پروژه هایی را که مختص بازاریابی ، اهداف آن پروژه ها و نحوه اندازه گیری آن اهداف هستند را مشخص کند.
3- تجزیه و تحلیل مشتری
این مرحله جایی است که شما برخی از تحقیقات بازار خود را انجام خواهید داد. اگر شرکت شما قبلاً تحقیقات بازار خود را به طور کامل انجام داده است، این بخش از برنامه بازاریابی را به راحتی تکمیل میکنید. در نهایت، این بخش از برنامه بازاریابی به شما کمک می کند تا بازار هدف و مشتری خود را طور دقیق بشناسید.
4- تجزیه و تحلیل رقبا
یکی از موارد مهمی که در طرح بازاریابی خود باید به آن توجه کنید تحلیل رقبای خود میباشد. در تحقیقات بازار ، باید رقبای خود را در نظر بگیرید که چه کارهایی را به خوبی انجام میدهند و نقاط ضعف و قوت آن ها چیست. تحلیل موقعیت بازار ، سهم بازار ، پیشنهادات رقبا برای مشتریان و قیمت گذاری آن ها، از جمله مواردی است که باید بررسی شود و در برنامه بازاریابی گنجانده شود.
5- تجزیه و تحلیل SWOT
بخشی از پلن بازاریابی شما یقینا به بخش SWOT اختصاص میابد. SWOT مخفف نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدیدهای کسب و کار است. در مورد تجزیه و تحلیل SWOT کسب و کار خود صبور باشید. شما بخش اعظم آن را بر اساس تحقیقات بازار خود از بخش های بالا و استراتژی خود در بخش پایین مینویسید.

6- استراتژی بازاریابی
استراتژی بازاریابی یا Marketing Strategy، یک استراتژی است که مسیر اجرایی همهی اهداف بازاریابی شما را در قالب یک برنامه کلی قابل فهم، با هدف بالا بردن بازدهی بودجه بازاریابیتان، با بهتر هدف قرار دادن مخاطبان، تدوین میشود.
میتوان برای نوشتن استراتژی بازار از مدل بازاریابی معروف 7p استفاده کرد
Product– price – promotion–-place People – Process- Physical Evidence
7- بودجه
بخش بودجه پلن بازاریابی خود را با قیمت محصول یا سایر اطلاعات مالی شرکت اشتباه نگیرید. بودجه شما نشان میدهد که کسبوکارتان چقدر پول به تیم بازاریابی برای رسیدن به اهداف ذکر شده در بخش های بالا اختصاص داده است.
به عنوان مثال هزینه های بازاریابی عبارتند از:
هزینه های برون سپاری بازاریابی به آژانس بازاریابی یا سایر ارائه دهندگان
نرم افزار بازاریابی
تبلیغات پولی
رویدادها (آنهایی که میزبانی و یا شرکت خواهید کرد)
8- کانال های بازاریابی
برنامه بازاریابی شما شامل لیستی از کانال های بازاریابی شما خواهد بود. در حالی که شرکت شما ممکن است خود محصول را با استفاده ازیک فضای تبلیغاتی خاص تبلیغ کند، کانالهای بازاریابی شما جایی است که محتوایی را منتشر میکنید که به خریداران خود آموزش میدهد، سرنخ ایجاد میکند و آگاهی از برند شما را گسترش میدهد.
اگر قصد آن را دارید که در رسانه های اجتماعی تبلیغ کنید ، باید به صورت مفصل برای آن برنامه ریزی کنید . با بررسی دقیق باید مشخص کنید که در کدام شبکههای اجتماعی میخواهید صفحه کسبوکار خود را راهاندازی کنید، از این شبکه اجتماعی برای چه چیزی استفاده میکنید و چگونه موفقیت خود را در این شبکه میسنجید. بخشی از هدف این بخش این است که به مافوق خود، چه در داخل و چه در خارج از بخش بازاریابی، ثابت کنید که این کانال ها به رشد تجارت شرکت کمک می کنند.
کسبوکارهایی که حضور گسترده در رسانههای اجتماعی دارند حتی ممکن است استراتژی بازاریابی در رسانه های اجتماعی خود را در قالب یک برنامه بازاریابی جداگانه ارائه دهند.
9- پیش بینی های مالی
با دانستن بودجه و انجام تجزیه و تحلیل در کانال های بازاریابی که می خواهید در آنها سرمایه گذاری کنید، باید بتوانید بر اساس بازده سرمایه گذاری مورد انتظار، برنامه ای برای میزان بودجه سرمایه گذاری خود تدوین کنید. از آنجا می توانید پیش بینی های مالی سالانه خود را مشخص کنید . اینها 100% دقیق نیستند اما می توانند به برنامه ریزی اجرایی شرکت شما کمک کنند.
سخن پایانی
یکی از مهم ترین برنامه های سالانه ای که هر شرکت باید تدوین کند برنامه بازاریابی میباشد. در این مقاله 9 مورد از مهم ترین مواردی که در یک برنامه بازاریابی باید رعایت شود را برای شما بیان کردیم. امیداریم که برای شما مفید واقع شده باشد.
گروه بازار پردازی شطرنج با بیش از 7 سال سابقه در زمینه بازاریابی آماده خدمت رسانی به شما میباشد.
خیلی مطلب مفیدی بود
با تشکر تیم شطرنج